Dudlíkovo Jeet Kune Do
 
  Úvod
  BRUCE LEE A JEET KUNE DO
  Jeet Kune Do a CVIČENÍ
  TEORIA BOJE JEET KUNE DO
  BOJOVÁ UMĚNÍ
  MISTŘI Chuck Norris
  PRIHLAŠKY K VYUKE
  KONTAKT
  Herci
  Historie Jiu-Jitsu
  NÁVŠTEVNÁ KNIHA
  MISTŘI
  Ninjutsu
  Dan Innosanto - Co je Jeet Kune Do?
  STÝLY KUNG FU
  GALERIE
  WU SHU
  Historie Muay-thai
  MISTŘI Yip Man
  Escrima?
  ODKAZY NA STRANKY
  HOROSKOP-2009
  4tiens
  KUKNI VIDEO
  BRUCE LEE a NIEČO O NOM
  NIEČO O MNE
  BÝK A ŠKORPION
  BÝK A LEV
  BÝK A STRELEC
  BRUCE LEE-JKD
  IKONA KE STAŽENÍ
  IKONA NA STAŽENÍ-2
  TEORIA-JFJKD
  TECHNIKY A SYSTEM
  Ůdery kopů
  VÝUKA HOLEŠOVICE
  VÝUKA JE PLATENA U MNA NÉ?
  LEGENDA
  LEGENDA-2
  LEGENDA-3
  HLADANIE
  Iruji Do:
  ZRODENIE MALÉHO DRAKA
  Jim Fung
  Gichin Funakoshi
  Chrám svetla
  POHYBLIVE OBRAZKY
  AKTUALITA PRO VÁS
  Samo Hung
  Don Wilson-Dragon
  Obrazky
  Vánočný Obrázky
  HOROSKOPY 2010
  BRUCE LEE a FOTA
  Romantika,Srdce,Heha,Laska
  Shaolinske Kung Fu
  Zaujimavosti o Kung fu
  Tony Jaa
  Forum
  Videa o bojovom umeni
  Pavel Batel moj učitel.
BRUCE LEE a FOTA







































Celým jménem Bruce Jun Fan Lee se narodil v San Franciscu, jeho otec Lee Hoi Chuemu byl slavný operní zpěvák. Měl ještě dvě starší sestry, Agnes a Phoebe, a dva bratry, mladšího Roberta a staršího Petera. Většinu dětství prožil v Hong Kongu, chodil na základní školu v Kowloone, na což nebyl vůbec hrdý, jelikož to byla dívčí škola. Jeho filmová kariéra začla již ve třech měsících, kdy hrál ve filmu „Golden Gate Girls“. Jako dítě hrál pod jménem Lee Siu Loong (malý drak). V roce 1954 vstupuje poprvé do tělocvičny Yip Mana a tím se jeho život zásadně mění, ze školy často utíká na trénink, kde zůstával až do večera a za rok neúnavného výcviku předčil i spoustu starších žáků. Všechny to velice překvapilo, protože považovali Brucea za namyšlenou filmovou hvězdu. Trénoval stále víc, k win chun přidal tai-chi-chuan a velice se mu zalíbil čínský box. Poté, co se v roce 1959, dostal do potyčky s jedním členem mafiánské triády ho otec poslal do USA, jelikož se obával o jeho život. Bydlel v San Franciscu u známého a později nad restaurací v Seattlu, kde po nocích pracoval jako číšník aby mohl přez den studovat. Vystudoval Edison Vocational High-School v Seattlu a později filozofii na univerzitě ve Washingtonu. V té době se z pouličního rváče stává vyrovnaný muž a učitel Jeet Kunde Do (vlastní styl zkládající se z mnoha bojových umění), jenž vyučuje ve svém malém klubu s názvem Jun Fan Gung. V roce 1963 začala klub navštěvovat Linda Emery, jíž si v červnu 1964 bere za ženu a má s ní dvě děti, Brandona a Shannon. V témže roce se objevuje v mezinárodním mistroství karate, kde mimo jiné potkává i Chucka Norrise, který o něm prohlásil: „Bruce Lee možná mohl být nejsilnějším člověkem na světě, ale určitě byl tím nejrychlejším“. Zde předvádí kliky na dvou prstech tak rychle, že je diváci nestíhají počítat. Také zde ukazuje svůj „One inch punch“, úder u kterého má nataženou ruku u soupeřova hrudníku a bez nápřahu jej udeří takovou silou, že protivník je odhozen vzad a padá na předem připravenou židli. Bruce nerespektoval nepsané pravidlo, že Kung fu je jen pro číňany a vyučoval lidi bez rozdílu rasy. To se nelíbilo jinému mistrovi Kung fu, který působil na Broadway, Wong Jack Manovi s kterým byl nucen bojovat a jeho prohra by znamenala, že by musel zanechat vyučování „bílých“. Zemřel 20. Července 1973 v Honk Kongu na mozkový edém, po té, co dostal po večeři prášek na bolení hlavy a skonal na alergickou reakci na tento lék. Existuje však více verzí. V jedné například zemřel na následky úderu „Dim-mak“ jenž měla být pomsta za šíření východního tajemství na západ. V každém případě jeho smrt ve 32 letech je nedozírná škoda!
- Později byla jeho rodná vesnice přejmenována po něm a jeho dům je přístupný veřejnosti.
- Byl jmenován časopisem TIME mezi 100 nejdůlezitějsích lidí století.
- V roce 2004 prezident UFC Dana White označil Bruce Leeho za otce smíšených bojových umění.
- V Hong Kongu byla 27. listopadu 2005 odhalena jeho socha z bronzu, označuje ho jako čínskou fimovou hvězdu století.

Filmografie:

Jako herec

2003- I Love the '70s
2000- Bruce Lee in G.O.D.: Shibôteki yûgi
2000- Bruce Lee: Cesta bojovníka (Bruce Lee: A Warrior's Journey) role: sám sebe
1973- Drak přichází (Enter the Dragon) role: Lee
1972- Pěst plná hněvu (Jing wu men) role: Chen Zhen
1972- Cesta draka (Meng long guo jiang) role: Tang Lung
1971- Velký šéf (Tang shan da xiong) role: Cheng Chao-an
1971- Pěst plná hněvu (Fist Of Fury)

Jako režisér

2000 - Bruce Lee: Cesta bojovníka (Bruce Lee: A Warrior's Journey)
1972 - Cesta draka (Meng long guo jiang)

Jako scénárista

2000 - Bruce Lee in G.O.D.: Shibôteki yûgi
2000 - Bruce Lee: Cesta bojovníka (Bruce Lee: A Warrior's Journey)
1972 - Cesta draka (Meng long guo jiang)

Jako producent

1973 - Drak přichází (Enter the Dragon)
1972 - Cesta draka (Meng long guo jiang)

http://www.ofilmu.com/osobnost-lee-bruce.html






Comments on this page:
Comment posted by Mirek( j.mikkyseznam.cz ), 05/09/2012 at 2:49pm (UTC):
Zdravím.. tak nìjak to asi mohlo vše být.. takže souhlas.. Akorát nechápu jak mohl B.L. v roce 2000 režírovat nìjaký film , když je v té dobì již ètvrt století mrtev...?

Comment posted by hhhjhkhk( ), 08/21/2010 at 2:33pm (UTC):
trapnej blog

Comment posted by PETR( Magda.petrseznam.cz ), 02/27/2010 at 8:19pm (UTC):
ahoj mam ,zajem o jeet kune do ,muzes me kontaktovat? diky necas



Add comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your website URL:
Your message:
INTERNET  
   
Advertisement  
 
 
DÁTUM A SVÁTEK  
   
ODKAZY  
  >Zvýšení návštěvnosti a reklama zdarma pro váš web :))club-valentino bubinobubino  
CHAT  
  Chat TOPlist  
SMS-Forum  
  Poslat SMS  
Dnes již byli 55 visitors (352 hits) Děkuji za návštěvu
=> Do you also want a homepage for free? Then click here! <=